Geschiedenis & achtergrond:

Uit een initiatiefgroep van “jonge” ouderen is in juni 2017 een stichting opgericht, die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een nieuwbouw appartementencomplex heeft ontwikkelt in Dordrecht op de Stadswerven. In dit appartementencomplex willen wij als bewoners meer zijn voor elkaar dan alleen maar buren. De toekomstige bewoners hebben daarbij vanaf het begin inspraak gehad in deze ontwikkeling, zowel in het proces, de planontwikkeling van het gebouw en de indeling van het eigen appartement.

Op een schitterende locatie aan de Beneden Merwede, op fiets- loopafstand van het stadscentrum van Dordrecht, zijn de 11 nieuwbouw koopappartementen en gemeenschappelijke voorzieningen in maart 2020 opgeleverd.  De gemeenschappelijke voorzieningen bestaan uit een atelier, een logeerkamer en een tuinhuis in de daktuin op de 1e verdieping.

De bewoners kennen elkaar en bieden een helpende hand als dat nodig is. Daardoor is het ook makkelijk en leuk om elkaar te inspireren en samen iets te organiseren. Op die manier maken we van elkaars talenten gebruik. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn bij ons gekoppeld aan saamhorigheid. Wij streven naar een goede verhouding tussen je vrij voelen om je eigen leven te leiden en iets voor elkaar te betekenen. Achter elke voordeur heb je natuurlijk je eigen privacy.  

De appartementen bieden een hoog wooncomfort. Samen met onze architect De Nijl Architecten uit Rotterdam hebben de bewoners de indeling en afwerking van hun appartement naar eigen smaak ingericht. Ook hebben zij meegepraat en beslist over de gemeenschappelijke voorzieningen.  Onze aannemer was Riz Bouw uit IJsselstein, welke in een vroeg stadium is betrokken bij ons project. De uitstekende samenwerking met deze twee partijen,  i.c.m. het bouwen in 'bouwteam' verband hebben geleid tot een prachtig en uniek appartementengebouw. Wij zijn trots op het resultaat en bovendien is ons gebouw gerealiseerd binnen budget en planning.Het eerste concrete plan in 2016

Oplevering in 2020